Allah zei in de Koran, in Soerat Èl ^imraan vers (Ayah) 85:

De twee Geloofsgetuigenissen zijn:Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah en ik getuig dat Moehammed Zijn Boodschapper is.

 De eerste verplichting voor de mens is het kennen van Allah en Zijn Boodschapper Moehammed, moge Allah zijn eer en status verhogen.

 

In deze Ayah heeft Allah ons bevolen om de Profeet Moehammed te volgen in alles wat hij ons bevolen heeft. En om alles te doen wat hij ons heeft bevolen en om alles te vermijden wat hij ons heeft bevolen om te vermijden. Omdat alles wat de Profeet Moehammed van en over Allah verteld heeft, waar is.

De Profeten zijn de allerbeste schepsels die Allah heeft geschapen. Ze zijn ook de allerbeste mensen. Allah heeft hen gestuurd om de mensen te leren over de belangen van de Godsdienst en de belangen van het leven. De Profeten hebben de beste manieren en eigenschappen.

Dit betekent: [Allah heeft de Engelen van licht geschapen]. Deze Hadieth (overlevering) van de Profeet is door Imam Muslim
overgeleverd.

Deze Ayah uit de Koran betekent: “Oh jullie gelovigen, als jullie opstaan voor het gebed, was jullie gezicht en armen inclusief de ellebogen en strijk met jullie natte hand over het hoofd en was jullie voeten inclusief de enkels”.

Wat betekent: [Degene die zijn ouders ernstige schade toebrengt, behoort niet tot de Moslims die als eerste naar het Paradijs gaan]. Deze overlevering (Hadieth) is verteld door de Imam Al-Boegarie.

Het liegen betekent dat men bewust zegt wat anders is dan de waarheid, wetende dat het niet waar is. Het liegen is verboden, of het voor de grap is of serieus bedoeld. In beide gevallen is het liegen verboden.