Allah is de Schepper

Het bewijs over het bestaan van Allah: Allah bestaat en er is geen twijfel over Zijn bestaan, Allah zei in de Koran in Soerat Ibrahiem Ayah 10:

(أَفِي اللهِ شَكٌّ )

Dat betekent: Allah bestaat en er is geen twijfel over Zijn bestaan.

روى البخاريُّ وابن الجارود والبيهقيُّ من حديث عمرانَ بنِ الحُصين رضي الله عنه أن اناساً من أهلِ اليمنِ جاؤا إلى النبي صلى الله عليه وسلم فقالوا: يا رسولَ الله جئناك لنَتَفَقَّهَ في الدينِ ولنسألَكَ عن بدءِ  هذا الأمرِ ما كانَ. فقال: كان الله ولم يكن شىءٌ غيرُهُ

Dat betekent:

Al-Boegarieyy, Al-Bayhaqieyy en Ibnoel-Djaroed  hebben verteld dat er mensen van de Jemenitische burgers naar de Profeet, moge Allah zijn eer en status verhogen, kwamen en ze zeiden: Oh Boodschapper van Allah, wij zijn gekomen om meer te leren over ons geloof en om u te vragen over het begin van de schepping. Hij zei: Allah bestond eeuwig (zonder begin) en er bestond niets anders dan Hem.

Al-Bayhaqieyy vertelde dat de Profeet, moge Allah zijn eer en status verhogen, zei: Allah bestond eeuwig vóór alles. Dus er bestond niets anders dan Hem.

Het bewijs voor het bestaan van Allah: Deze wereld verwijst naar het bestaan van Allah. Degene Die niet op de schepping lijkt. Want volgens de logica is het onmogelijk dat er een daad bestaat zonder dader of dat er een schrift is zonder schrijver. Dus voor deze wereld is er zeker een Schepper en dat is Allah, Degene Die nergens op lijkt.

Allah bestaat, maar Zijn bestaan lijkt niet op het bestaan van de schepsels. Hijzelf lijkt ook niet op de schepsels. Zijn bestaan is zonder plaats en zonder hoe.